Ring til os +45 98 18 32 33

Anders Høst - Kok og ny kreativ chef i Restaurant Bühlmann 

Høst planter friske frø på Scheelsminde

Anders Høst elsker kartofler. ”Kartoffel, kål og ærter” er hans svar, når spørgsmålet falder på hvilke råvarer, der er hans favoritter. Det store kokketalent mestrer nemlig kunsten at finde det sublime i det simple. På Scheelsminde er vi derfor forventningsfulde, når Anders siger han vil vise Restaurant Bühlmanns gæster, hvor exceptionelt fx frisk kål, lige plukket i køkkenhaven, rent faktisk kan smage.

Bedst i Nordjylland

Siden Anders som elev trådte ind i køkkenet på anerkendte Bryghuset Vendia i Hjørring, har han vidst, at han ville være blandt de bedste til det han laver. Indtil for nyligt var han bryghusets souschef, og har samlet mange roser for Vendias køkken sammen med bryghusets dygtige team.

Anders var blandt andre en stærk drivkraft på Vendias hold, der vandt ’Bedst i Nordjylland’ foran stærke nordjyske teams fra top-restauranter som Mortens Kro, Textur og Tabu.

Et ungt scoop i et gammelt hus

Efter den første læretid på Bistro V og siden Bryghuset Vendia er Anders nu moden til at sætte fod under eget køkkenbord. Vi overlader trygt det kreative ansvar for vores lille gourmetrestaurant til Anders. Her på den gamle herregård ser vi ”Høst” som et af det mest lysende kokketalenter i sin årgang, og som et scoop, der igen kan fylde Restaurant Bühlmann med forventningsfulde gæster.

Anders' talent foldede sig blandt andet ud, da han vandt 2. pladsen og blev landets næstbedste kokkeelev - og dermed lagde sig i toppen af talentmassen herhjemme.

”Fra jord til bord” taget bogstaveligt

Anders' forbillede kan man finde på Blue Hills i New York, hvor man især har fokus på ”ærlig mad” med ”ægte smag”. Et perspektiv Anders tager med sig, når han stiller sig i spidsen for hele teamets ambition om at give gæsterne nogle helt særlige oplevelser. "Vi skal skabe aha-oplevelser, så gæsterne virkelig kan smage, hvad friske råvarer gør for madens smag”, lover Anders.

Allerede i marts planlagde han, sammen med Scheelsmindes gartner, hvilke grøntsager, bær, svampe og frugter der skal være til rådighed i køkkenhaven sommeren og efteråret over.

Anders tiltræder den 1. juli 2018 og Restaurant Bühlmann åbner den 10. august 2018.


Fakta

  • Anders Høst
  • 22 år
  • Tidlige souschef på Bryghuset Vendia
  • Holddeltager og vinder af ”Bedst i Nordjylland 2018”
  • 2. plads ved DM for kokkeelever
  • Assistent for Dennis Carlsen 3. plads ved Årets Kok